smacznie i dietetycznie

Wpis

poniedziałek, 18 lutego 2013

Gnocchi Arrabbiata

 

Składniki:

800 g ziemniaków

szklanka mąki

2 jajka

sól, pieprz

słoik sosu włoskiego Łowicz Arrabbiata

 

Ziemniaki gotujemy w mundurkach, obieramy i przeciskamy przez praskę. Łączymy z mąką, jajkami i przyprawami. Tworzymy rulonik, który tniemy na ok 1,5 cm kawałki. Każdy rolujemy tworząc jajowaty kształt i "odciskamy" na nich widelec. Wrzucamy na osolony wrzątek porcjami i wyciągamy po wypłynięciu.

Sos Łowicza podgrzewamy i podajemy z kluseczkami.



Szczegóły wpisu

Tagi:
brak
Autor(ka):
smacznieidietetycznie
Czas publikacji:
poniedziałek, 18 lutego 2013 15:12

Polecane wpisy

  • olorowy deser owocowo-jogurtowy

    Składniki: Duży jogurt naturalny Banan Kilka gałązek mięty dojrzałe kiwi pestki granatu nektarynka plaster ananasa z puszki migdały do dekoracji przyprawa w mły

  • muffiny z fasolą

    Rano mam mało czasu na przygotowanie śniadania - wstaję o 5:30, bo od 7 zaczynam pracę. Jako, że bez śniadania z domu nie wyjdę a lubię rano zjeść coś smacznego

  • Sałatka do grilla (rukola, truskawki, feta)

    Tą sałatkę przygotowałam na majówkowego grilla i była hitem imprezy. Słodko-ostra idealnie pasowała do grillowanej piersi kurczaka i pieczywa czosnkowego. Skła