smacznie i dietetycznie

Wpis

poniedziałek, 18 lutego 2013

Meksykańska tortilla

 

Składniki:

sos włoski Łowicz Arrabbiata

750 g łopatki wieprzowej bez kości

puszka kukurydzy

puszka czerwonej fasoli

2 cebule

papryka

10 placków tortilli

kilka plasterków sera żółtego

przyprawy: ostra papryka, sól, pieprz

olej do smażenia

 

 

Mięso kroimy w kostkę, cebule w piórka i obsmażamy na oleju. Pod koniec smażenia dodajemy pokrojoną w kostkę paprykę. Mieszamy z fasolą, kukurydzą i sosem, przyprawiamy. Jeśli lubisz bardzo ostre potrawy możesz dodać papryczkę chilli.

Tortille faszerujemy i zawijamy. Układamy w naczyniu żaroodpornym, dekorujemy plasterkami sera i zapiekamy 5-10 minut. Możemy posypać ulubionymi ziołami.

Ja uwielbiam wszystko co meksykańskie a połączenie składników z sosem Łowicza jest bardzo smaczne. Danie łatwe w przygotowaniu i szybkie.



Szczegóły wpisu

Tagi:
brak
Autor(ka):
smacznieidietetycznie
Czas publikacji:
poniedziałek, 18 lutego 2013 15:03

Polecane wpisy

  • olorowy deser owocowo-jogurtowy

    Składniki: Duży jogurt naturalny Banan Kilka gałązek mięty dojrzałe kiwi pestki granatu nektarynka plaster ananasa z puszki migdały do dekoracji przyprawa w mły

  • muffiny z fasolą

    Rano mam mało czasu na przygotowanie śniadania - wstaję o 5:30, bo od 7 zaczynam pracę. Jako, że bez śniadania z domu nie wyjdę a lubię rano zjeść coś smacznego

  • Sałatka do grilla (rukola, truskawki, feta)

    Tą sałatkę przygotowałam na majówkowego grilla i była hitem imprezy. Słodko-ostra idealnie pasowała do grillowanej piersi kurczaka i pieczywa czosnkowego. Skła

Komentarze

Dodaj komentarz

  • babaluca1 napisał(a) komentarz datowany na 2013/02/18 20:43:04:

    wyglądają przepysznie

  • smacznieidietetycznie napisał(a) komentarz datowany na 2013/02/21 12:24:37:

    i tak smakują ;)

Dodaj komentarz